Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Szentesen indult a strandbirkózó szezon

A nagy sikerre való tekintettel mind a Magyar Birkózó Szövetség, mind a Nemzetközi Birkózó Szövetség idén is megrendezi pénzdíjas versenysorozatát strandbirkózásban.
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember és szabadtéri
A magyar országos bajnoki címért folytatott sorozat július 10-én, Szentesen rajtolt, majd 25-én Siófokon, a Plázson folytatódik, végül a döntőre augusztus végén, Budakalászon, a Lupa Beachen kerül majd sor.
Szentesen a Sport és Üdülőközpont területén (a strandon) rendezték a sorozat első állomását, az erre az alkalomra elkészült homokfelületen. (Később strandröplabda pálya létesül itt.)
Az ország minden részéből 168 versenyző küzdött a jó helyezésekért, U14, U18 fiú, U18 lány, Felnőtt férfi, Felnőtt női kategóriákban, összesen 19 súlycsoportban.
Az eseményt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy a városban jól érzékelhetően erősödik a birkózó sportág, javultak feltételek, bővültek az eredmények. Jó érzéssel tölt el, hogy a Nemzet Sportvárosában ezen a napon két országos versenyre is sor került, de már eddig is több ehhez hasonló sporteseményt szervezet a város ezen a nyáron – fűzte hozzá a város vezetője
A versenyen jelenlévő Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke elmondta, hogy már második éve szervezi a szövetség a strandbirkózást (a Nemzetközi Birkózó Szövetséghez csatlakozva). Egyrészt jól kiegészíti a ’termi’ birkózást, másrészt jól népszerűsíti a sportágat. A szentesi helyszín kiváló, a nevezések száma nagyon jó, a hangulat remek, helyenként igen színvonalas küzdelmeket láthatott a közönség, a szervezés pedig (ahogy lenni szokott) jól sikerült – tette hozzá az alelnök.
A verseny végén a díjakat Simita Zsolt, a Magyra Birkózó Szövetség szakreferense adta át.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és álló emberek
A verseny szpíkere Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, junior világ- és Európa-bajnok birkózó, többszörös magyar bajnok volt.

Vélemény, hozzászólás?