Kiemelt hírek Sport Szentes

Szentesen is átszaladt a Toborzó Emlékfutás

Először a “Toborzó Emlékfutás 2022” – számokban: Két hét, több mint 1830 kilométer, 24 katona, 219 település.
Az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért, a Katonaolimpikonok Baráti Kör és a Magyar Honvédség Parancsnoksága által szervezett, és május 6. és 20. Között lezajló emlékfutás május 13-án délután Szentesre is megérkezett.
A futók Szegvár felől érkeztek, majd a Vásárhelyi út – József Attila utca csomóponttól a Vásárhelyi úton, Petőfi utcán át a Kossuth térre futottak be.
Itt Vidovics Zoltán, a helyi önkormányzat Sport- és ifjúsági Bizottságának elnöke fogadta és köszöntötte a futókat, majd felkötötte a város szalagját a futók zászlajára.
Ezt követően átsétáltak az Erzsébet térre, ahol megkoszorúzták az I. Világháborús szobrot: Vidovics Zoltán, Seres József alezredes, a MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred mb. parancsnoka, és a Szentes Járási Hivatal – dr. Tóth Flórián koszorúzott.
Majd visszasétálva a Kossuth térre a helyi futók (MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egyik alegysége, a HSZC Zsoldos Ferenc Technikum Kadet programban részvevő diákjai, a Szentesi Vízilabda Klub egy kisebb csoportja Somogyi Balázs vezetésével) csatlakoztak az Emlékfutás résztvevőihez.
Közösen futottak egy kört: a Kossuth térről a Somogyi Béla utcáig (a körforgalomig) a Kossuth utcán végig haladva és vissza a Kossuth térre.
Ezt követően a “Toborzó Emlékfutás 2022” futói folytatták útjukat Fábiánsebestyén irányába.
A szentesi programon közreműködött a MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar.

Vélemény, hozzászólás?