Kiemelt hírek Szentes

Szentesen is beindult az Alzheimer Café

Az idős ellátás kihívásai napjainkban – címmel a Szentes Városi Gondozási Központ és a Szentes Városi Könyvtár közös szervezésében március 27-én egy fórumot rendeztek a könyvtárban, mely az Alzheimer Café sorozat első találkozóját is jelentette.

A két szervezet egy sorozatot indított el azzal a céllal, hogy az időskor betegségeit, problémáit, örömeit közelebb hozza a lakosság minden korcsoportjához. Lehetőséget kívánnak teremteni a beszélgetésre olyan környezetben, ahol szégyenkezés nélkül tapasztalatokat lehet cserélni, és egyúttal megértő közösségben lehetnek.

Az első alkalommal az idősekkel foglalkozó intézmények vezetői adtak tájékoztatást küldetésükről  munkájukról, terveikről.

Dányiné Nagy Andrea, a dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon intézményvezetője a saját tevékenységük ismertetése mellett az időskorú ellátás témájában országos kitekintést is adott.

Puskásné Halál Ágnes, Szentes Város Gondozási Központjának intézményvezetője bemutatta szervezeti felépítésüket, munkájukat, majd érvelt amellett, hogy az idősek otthonában való elhelyezés előtt mennyire fontos a családon belüli ápolás, a felkészítés.

Horváth Imre, a Szentesi Református Idősek Otthonának intézményvezetője azzal kezdte, hogy a két szentesi idősek otthona között – alaptevékenységet illetően – nincs lényegi különbség. Jelenleg még nem tudnak külön demens részleget működtetni, de foglalkoznak az ilyen betegségben szenvedő ápoltjaikkal, és terveik között szerepel a bővítés.

A sorozat következő találkozóját április 16-ra tervezik, amikor a Kórház egyik szakorvosával lehet beszélgetni.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?