Kiemelt hírek Szentes

Szentesen is elstartolt a Mobilitási Hét

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az országban közel 250 önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a szentesi is.

 

A Kurca-partján szeptember 17-22. között zajlanak az ezzel összefüggő események, minden napra jut egy-egy.

A nyitány, szeptember 17-én egy közlekedésbiztonsági vetélkedő volt, az általános iskolák 7. és 8. osztályosai részére. A Szentes Rákóczi Honvéd SE Huszárok Túramotoros Szakosztálya, a helyi rendőrkapitánysággal és a Vöröskereszt Szentesi Szervezetével összefogva rendezték meg a komplex vetélkedőt.

A résztvevő öt fős csapatoknak KRESZ tesztet kellett kitölteni, szabályossági és ügyességi kerékpárverseny pályát teljesíteni és elsősegélynyújtási ismereteiket bizonyítani.

Az szervezők egyikétől, dr. Szabó Istvántól, a Huszárok Túramotoros Szakosztály elnökétől megtudtuk, hogy a résztvevők többsége nagyon jól szerepelt, és meglepően jól ismerték a KRESZ-t. Ennek megfelelően a verseny is szoros volt, (az ügyességi versenyen) másodpercek döntöttek a végső sorrendről.

A végeredmény:

  1. Deák Ferenc Ált. Isk. 8.a
  2. Koszta József Ált. Isk. 8.a
  3. Kiss Bálint Ref. Ált. Isk.
  4. Deák Ferenc Ált. Isk. 7.a
  5. Koszta József Ált. Isk. 8.b
  6. Klauzál Gábor Ált. Isk. 8.b
  7. Deák Ferenc Ált. Isk. 8.c
  8. Klauzál Gábor Ált. Isk. 7. a

 

Az első helyezett csapat 50 ezer forintos utalvány nyert, melyet Móra József önkormányzati képviselő ajánlott fel, illetve adott át.

Az első három helyezett csapat oklevelet, és a Honvédelmi Minisztérium könyvcsomagját vehette át. Valamennyi résztvevő csapat Emléklapot kapott.

Az elismeréseket Antal László ezredes, a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka adta át.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?