Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesen is oltottak a honvédségi oltóbuszon

Szentesen május 7-én a Sportszálló mellett parkolt le a Magyar Honvédség egyik oltóbusza, hogy a helyi lakosok oltását segítse.
Második alkalommal vannak Csongrád-Csanád megyében a Magyar Honvédség oltóbuszai. Két héttel ezelőtt 8 kistelepülésen oltottak a buszok segítségével, most pedig a nagyobb települések lakóinak adják be a vakcinát a honvédség munkatársai. 2 busz Szegeden, 1 Vásárhelyen, 1 Szentesen és 1 Csongrádon teljesít szolgálatot – városunkban csak pénteken.
Egy nap alatt 100-nál is több személyt tudnak beoltani egy oltóbuszon. Az, hogy ki kaphat ilyen vakcinát, és kit oltanak be a buszon, a háziorvosokkal egyeztetve dőlt el, ők küldték a buszra a regisztráltakat.
A szentesi oltóbusz, illetve az ottani személyzet munkáját – dr. Tóth Flórián, a Szentes Járási Hivatal vezetője társaságában – megtekintette Juhász Tünde kormánymegbízott, és elmondta, hogy ennek az oltásnak nem csak az a különlegessége, hogy egy buszban adják be, hanem az is, hogy Magyarországon újnak számító vakcinát használnak. A Johnson & Johnson által gyártott 1 dózisú Janssen-vakcináját kapják a szentesiek, sőt, még egy oltási bizonyítványt is kaptak helyben.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és fa

Vélemény, hozzászólás?