Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesen is megkezdődött az ökumenikus imahét

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa január 21. és 28. között szervezi az Ökumenikus Imahetet. Ehhez kapcsolódóan Szentesen is megszervezték ezt a sorozatot, melynek nyitó istentisztelet január 21-én mindenki a saját gyülekezetében tartotta.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége elfogadta, hogy az Ökumenikus Imahét nyitó istentiszteletének vasárnapján az üldözött keresztényekért való imádkozás vasárnapja is legyen.

A Krisztus-hívők egységét fontosnak tartók január 22-én a Szent Anna Templomban jöttek össze, hogy együtt imádkozzanak a Krisztushívők egységéért. A megjelenteket dr. Gruber László plébános köszöntötte, illetve bevezető gondolatokat mondott az Ökumenikus Imahét jelentőségéről. Imádságot mondott Gilicze Andrásné református lelkipásztor.

 

 

Fehér Csaba református lelkész hirdetett igét. „Krisztushoz szeretnék hasonlítani” kezdte gondolatainak fejtegetését. A papi pályájának kezdetétől elindulva eljutott addig, hogy Krisztus minden tulajdonságát, cselekedetét szeretné minél tökéletesebben elsajátítani, magáévá tenni: a teljes testvéri szeretetet, az irgalmasságot, a megbocsájtást, a másság elfogadását.

 

 

Az alkalmon még szolgált Veres-Ravai Réka Julianna evangélikus lelkész, Didi Xénia református segéd-lelkész, Zsadányi József plébános és Gilicze András református lelkipásztor.

 

A sorozat további alkalmai:

 

 

Vélemény, hozzászólás?