Kiemelt hírek Szentes

Szentesen nincs koronavírussal fertőzött beteg – Bezár a Polgármesteri Hivatal

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere március 18-án 13.00 sajtótájékoztatót tartott a Városháza Konferencia termében. Itt bemutatta a veszélyhelyzet helyi kezelését segítő Operatív Bizottság tagjait, beszélt az elmúlt napok általa kezdeményezett intézkedésekről.

Képek :
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3649799601757837

Az Operatív Bizottság tagjai:
Szabó Zoltán Ferenc, polgármester
Kiss Csaba, alpolgármester
dr. Sztantics Csaba, jegyző
dr. Tóth Flórián, Szentes Járási Hivatal vezetője (mint tanácsadó)
dr. Kalmár Mihály, a dr. Bugyi István kórház főigazgatója
dr. Vigh István, a szentesi háziorvosok kollegiális vezetője
dr. Dobos András, c. egyetemi docens, PhD doktorandusz szakállatorvos, igazságügyi állatorvos szakértő
Nagy János r. alezredes (Szentesi Rendőrkapitányság)
Lencséné Szalontai Mária, a PmH. irodavezetője
Gál Antal, a Szentesi Családsegítő Központ igazgatója
Puskásné Halál Ágnes, a Szentesi Gondozási Központ vezetője
Gilinger István, a Polgárőrség szentesi vezetője

Szabó Zoltán Ferenc bejelentette: a Közös Önkormányzati Hivatal március 19-én bezár!
Ugyanakkor az Anyakönyvi Hivatalt, a Szociális Irodát és az Adócsoportot nagyon szükséges esetben felkereshetik (lehetőleg hétfőn és csütörtökön), a beléptetésről helyben intézkednek.

Szabó Zoltán Ferenc

Felhívta a figyelmet a 70 éven felüliek veszélyeztetettségére, az ő segítésük, ellátásuk fontosságára. A kormány kiadott egy űrlapot, amit kitöltve kezdik meg a konkrét gondoskodást. Az űrlapot a szentes.hu oldalról tölthetik le. (Ebben a folyamatban is kérte a lakosság, a szomszédok, az ismerősök segítését.)

Ismeretei szerint két karantén „működik” a városban, az egyik már konkrétan (piros lappal) jelezve is van, a másik önkéntes „vállalás”. Ugyanakkor március 18-ig koronavírussal fertőzött beteg nincs a városban.

A tájékoztatón jelen volt, és tájékoztatást adott dr. Vigh István, dr. Dobos András.

Dr. Vigh István mondandója elején kijelentette: nincs Szentesen koronavírussal fertőzött beteg, a Kórházban elvégzett néhány teszt mindegyike negatív lett! Beszélt arról is, hogy mit tegyünk, ha úgy érezzük: légúti fertőzésben szenvedünk.
Bejelentette: Háziorvosok Szentes címmel indítottak egy szentesi orvosok által szerkesztett fb. oldalt.

Dr. Dobos András a koronavírus terjedéséről, az eredményes megelőzés konkrét lehetőségeiről beszélt, és nyugalomra intett.

Itt, ezen a videón láthatnak, hallhatnak részleteket:

A tájékoztatóról további információk.
Lencséné Szalontai Mária, Szociális Iroda vezetője többek között arról beszélt, hogy a 70 éven felüliek megsegítésére tervet dolgoztak ki. Elsősorban a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában tudnak nekik segíteni.
Továbbra is odafigyelnek, hogy mindenki időben megkapja a gyógyszer-támogatási segélyt, valamint a család támogatásokat.

Puskásné Halál Ágnes bejelentette: a Gondozási Központ bezárt, ami azt jelenti, hogy a munkatársak továbbra is dolgoznak, a mintegy 300 főnek továbbra is biztosítják az étkezést – betartva az ilyenkor előírt szabályokat. A 40-50 házi-segítségnyújtásban résztvevő személyekkel is tovább tudnak törődni.

Gál Antal elmondta: a hozzájuk tartozó Közösségi tér (Dózsa ház) bezárt, nem fogad látogatókat. A Család és gyermekjóléti szolgálatuk szolgáltatásait (jogi tanácsadás, bizonyos ellenőrző funkciók stb.) ezentúl interneten biztosítják.
A tanyaszolgáltatást leszűkítették: ételszállításra, betegszállításra, gyógyszer kiváltásra. A népkonyhai szolgáltatásukat kibővítették, azért, hogy a sorban állást megszüntessék. A Családok és Gyermekek Átmeneti otthonában először látogatási, március 18-tól pedig kijárási tilalmat rendeltek el.

Úgynevezett mobil feladatvállalást vezettek be, ami azt jelenti, hogy a munkatársak az intézményen belül ott dolgoznak, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Kiss Csaba alpolgármester a közétkeztetés alakulásáról adott tájékoztatást. A hét elején még voltak döccenők, mára olajozottan működik a rendszer. Ahol eddig étkeztek a gyerekek (ha igényelték) onnan vihetik el ebédjüket. A speciális ebédigények (pl. lisztérzékenyek stb) is ugyanúgy működnek, mint eddig. Megköszönte a konyhafőnök, Nyári János rugalmas, higgadt hozzáállását.

A tájékoztató végén Szabó Zoltán Ferenc polgármester megköszönte az önkormányzati intézményekben, gazdasági társaságokban ez ügyben fáradhatatlanul dolgozó munkatársai tevékenységét, az egészségügyben, a kereskedelemben dolgozók munkáját, és további közös egymásra figyelést, és a higiénia előírások, a veszélyhelyzet miatt hozott szabályok betartását kérte a lakosságtól.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester úr március 18-án sajtótájékoztatót tartott a Városháza Konferencia termében. A tájékoztatón jelen volt, és tájékoztatást ado…

Vélemény, hozzászólás?