Hírek Kiemelt hírek

Szentesen találkoztak a Dél-Alföldi kertbarátok

A Szentesi Király István Kertbarátkör a Móricz Zsigmond Művelődési Házban május 26-án rendezte meg a Dél-Alföldi Kertbarátok találkozóját. A vendégek a Dél-Alföld három megyéjéből érkeztek – képviselve a településük kertbarát körét.

A megjelenteket Tóth Sándorné, a házigazda kör elnöke köszöntötte, majd dr. Demeter Attila, Szentes alpolgármestere nyitotta meg a találkozót. Beszédében méltatta a kertbarát körök mezőgazdasági termékek előállításában betöltött szerepét, a közösség építő szerepét.

 

Dr. Horváth György, a Dél-Alföldi Kertbarátok Csongrád megyei elnöke beszélt az ilyen jellegű találkozások hasznáról, a termelést illetően felhívta a kertészek figyelmét a környezetvédelem fokozódó jelentőségére.

Készült egy rövid interjú Horváth Györggyel, amit itt meg is hallgathat (a beszélgetés végén az egyik kiskunhalasi kertbarát “beleszólt”):

 

Várszegi Tibor, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének főtitkára köszöntötte a találkozó résztvevőit, és elismeréseket adott át: Tóth Sándornénak, Gere Jánosnénak (a képen), Fekete Jánosnak és Sarkadi Péternek – ők a szentesi kör tagjai.

 

Az ezt követő műsorban felléptek a helyi kör tagjai (versekkel), Debreczeni-Kis Helga, a „Fölszállott a páva” népzenei vetélkedő egyik győztese, a Lantos Piroska által vezetett táncosok és népdalosok,  Vass Imre néptáncos.

A találkozó során a kertbarát körök röviden bemutatkoztak egymásnak, majd elfogyasztották az ebédet, amelyet még egy kis beszélgetés, ismerkedés és tánc követett.

Debreczeni-Kis Helga műsorából egy rövid részlet:

Debreczeni-Kis Helga a szentesi kertbarátoknál

Szentesen találkoztak a Dél-Alföldi kertbarátok A Szentesi Király István Kertbarátkör a Móricz Zsigmond Művelődési Házban május 26-án rendezte meg a Dél-Alföldi Kertbarátok találkozóját. A vendégek a Dél-Alföld három megyéjéből érkeztek – képviselve a településük kertbarát körét. A részletes beszámolót itt olvashatja (hangzó bejátszással):http://hir45.hu/szentesen-talalkoztak-a-del-alfoldi-kertbaratok/A videón az egyik fellépőt, Debreczeni- Kis Helgát látják-hallják.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. május 27.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?