Kiemelt hírek Szentes

Szentesen tartott tájékoztatót a miniszterhelyettes

Farkas Sándor agrár-miniszterhelyettes november 14-én a Szentesi Fidesz irodában sajtótájékoztatót tartott két témába: a családpolitikai kérdésekben tartandó Nemzeti Konzultációról, valamint a fúrt kutak ügyéről.

 

 

A legújabb Nemzeti Konzultáció olyan problémákat vet fel, amelyek a magyar emberek számára fontosak.

A családok életét és a gyermekvállalást segíthetik a legújabb nemzeti konzultáció kérdései, amelyekkel a Fidesz MPSZ teljes mértékben egyetért – mondta, hozzátéve: a kérdőíveket december 21-ig várják vissza.

Farkas Sándor a kérdések közül kiemelte a családi adókedvezményre vonatkozó felvetést, amelyet – mint mondta – sikeres konstrukciónak tartanak, és az a véleményük, hogy a jövőben erősíteni kell, annál is inkább  mert a népesedési mutatók javulásához is hozzájárulhatnak.

E témakörnél beszélt arról is, hogy a kormány egyre több eszközzel támogatja a családalapító fiatalokat, hogy az egyébként is szükséges segítés mellett, növelje a gyermekvállalási kedvet is.

Az illegálisan fúrt kutak helyzetének rendezése körül  továbbra is számos  kérdés kering a közvéleményben, ezért is lényeges erről  a hivatalos álláspontot is ismertetni – mondta az agrár-miniszterhelyettes.

A jelenleg érvényes szabályozás értelmében Magyarországon valamennyi kutat engedélyeztetni köteles az építője. Fennmaradási engedélyköteles továbbá minden olyan kút, amely korábban engedély nélkül (illegálisan) épült, vagy a létesítési engedélyt ugyan megkapta, de a tervektől eltérő műszaki tartalommal és paraméterekkel valósult meg végül.

Leszögezte: a kormány döntött arról, hogy a bejelentési kötelezettséget 2020. december 31-ig meghosszabbítja. A további fontos információkat – szerkesztés nélkül – meghallgathatják  a cikk alatti videóból.

Farka Sándor a fúrt kutakról

Szentesen tartott tájékoztatót a miniszterhelyettesFarkas Sándor agrár-miniszterhelyettes november 14-én a Szentesi Fidesz irodában sajtótájékoztatót tartott két témába: a családpolitikai kérdésekben tartandó Nemzeti Konzultációról, valamint a fúrt kutak ügyéről. A legújabb Nemzeti Konzultáció olyan problémákat vet fel, amelyek a magyar emberek számára fontosak.A családok életét és a gyermekvállalást segíthetik a legújabb nemzeti konzultáció kérdései, amelyekkel a Fidesz MPSZ teljes mértékben egyetért – mondta, hozzátéve: a kérdőíveket december 21-ig várják vissza. Farkas Sándor a kérdések közül kiemelte a családi adókedvezményre vonatkozó felvetést, amelyet – mint mondta – sikeres konstrukciónak tartanak, és az a véleményük, hogy a jövőben erősíteni kell, annál is inkább mert a népesedési mutatók javulásához is hozzájárulhatnak.E témakörnél beszélt arról is, hogy a kormány egyre több eszközzel támogatja a családalapító fiatalokat, hogy az egyébként is szükséges segítés mellett, növelje a gyermekvállalási kedvet is.Az illegálisan fúrt kutak helyzetének rendezése körül továbbra is számos kérdés kering a közvéleményben, ezért is lényeges erről a hivatalos álláspontot is ismertetni – mondta az agrár-miniszterhelyettes. A jelenleg érvényes szabályozás értelmében Magyarországon valamennyi kutat engedélyeztetni köteles az építője. Fennmaradási engedélyköteles továbbá minden olyan kút, amely korábban engedély nélkül (illegálisan) épült, vagy a létesítési engedélyt ugyan megkapta, de a tervektől eltérő műszaki tartalommal és paraméterekkel valósult meg végül.Leszögezte: a kormány döntött arról, hogy a bejelentési kötelezettséget 2020. december 31-ig meghosszabbítja. A további fontos információkat – szerkesztés nélkül – meghallgathatják a cikk alatti videóból.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. november 14., szerda

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?