Hírek Kiemelt hírek Szentes

A szentesi ’48-as honvédekre emlékeztek

A Szentes Városért Civil Fórum, valamint a szentesi Honvédség és Társadalombaráti Kör koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott március 14-én, a szentesi honvédek és nemzetőrök emléktáblájánál.

A megjelenteket Krausz Jánosné, a Fórum ügyvezetője köszöntötte, majd Léhi Gábor, ny. honvéd tiszt mondott el egy Petőfi verset. A 170 évvel ezelőtt történtekre Móra József, a szentesi Honvédség és Társadalombaráti Kör vezetője emlékezett.

Beszélt a mintegy 5-600 szentesi honvédről, akik a ’48-as szabadságharc szinte valamennyi csatájának részese volt. Sajnálatosnak mondta, hogy nagyon hiányosak a szentesi honvédek szabadságharcbeli tevékenységeivel kapcsolatos konkrét adatok, de ezek összegyűjtése nem egyszerű feladat.

A város a ’48/49-es harcok idején, és azt követően is kiemelten megbecsülte a honvédeket, emléküket –szerencsére – ma is sokoldalúan ápolják.

Ezt követően az önkormányzat (Szirbik Imre), a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred (Bartók Gábor alezredes), Honvédség és Társadalombaráti Kör (Túri Andrea és Móra József), a Civil Fórum (Krausz Jánosné) képviselői megkoszorúzták a szentesi honvédek emléktábláját.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?