Kiemelt hírek Szentes

Szentesi alkotó tárlata a Galériában

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében január 10-én, a Tokácsli Galériába nyitották meg K. Szabóné Licsicsányi Rózsa festmény kiállítását. Az „Ecset szimfóniája” címet viselő tárlatot Kálmánné Szabó Erzsébet, a Művészetek Háza igazgatónője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Az alkotó Szentesen él, és 1960 óta foglalkozik képzőművészettel, a természetelvű, realista művészeti irányzat híve. Az Alföld, a Tisza-parti világ, a tanyák emberközeli hangulata volt nagy hatással rá. Olajjal, temperával és ceruzával készített alkotásaiban az emberi lelkekben jelenlévő örömöt, bánatot, keserűséget igyekszik kifejezni.

Az alkotásokat a festő zeneszeretete is inspirálja, továbbá az internet segítségével az alkotó igyekszik ismereteit, készségeit bővíteni, fejleszteni. A kiállításon látható képek az utóbbi két év munkája, témái pedig a Szentes és környékének természeti szépségei.

A megnyitón közreműködött Farkas Szilvia (zongora) és Bajusz Helga Zoé (hegedű).

A kiállítás február 2-ig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?