Kiemelt hírek Szentes

Szentesi diákok – fővárosi emlékhelyekkel ismerkedtek

Még ez év februárjában, a Kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából hirdetett a Csongrád megyei Kormányhivatal történelmi vetélkedőt a megyei középiskolásainak, “Pártkontroll Pol Pot megyében” címmel.

A megmérettetésre kilenc csapat nevezett. A kétfordulós versenyben a szentesi Horváth Mihály Gimnázium háromfős csapata bizonyult a legjobbnak. A győztesnek járó nyeremény egy budapesti kirándulás volt, amely április 27-én meg is valósult.

A fiatalok a Csongrád Megyei Kormányhivatal jóvoltából ellátogattak a rákoskeresztúri köztemető Nemzeti Gyászparkká alakított 298, 300, és 301-es parcelláiba, ahol koszorút helyeztek el iskolájuk egykori tanulója, dr. Brusznyai Árpád, kivégzett ’56-os forradalmár sírjánál.

A nap programja az Országgyűlési Múzeumban folytatódott, a Magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás megtekintésével, és a Terror Háza Múzeumban zárult.

Nagyon valószínű, hogy sok, új ismerettel gazdagodtak az érettségi előtt álló fiatalok, akiknek a versenyen nyújtott teljesítményükhöz ismét gratulálunk, és sikeres helytállást kívánunk a közelgő vizsgákon!

Forrás: Csmi Kormány Hivatal

 

Vélemény, hozzászólás?