Kiemelt hírek Szentes

Szentesi diákok győzelme a nemzetközi tehetségkutatón

Alkotó és tehetséges diákok mutatkoztak be ismét Szekszárdon, az I. Béla Gimnáziumban. A 14. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny március 23-án megrendezett tudáspróbáján általános- és középiskolások adtak számot felkészültségükről és alkotni vágyásukról. Ezúttal is meghívást kaptak határon túli – felvidéki és délvidéki – fiatalok, akik több területen is kiemelkedő eredményt mutathatnak fel.

A verseny döntőjébe a legjobb 10 munkát elkészítő diákokat hívták be. A „Megépített digitális automata és vezérlése” kategóriában a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola két tanulója: Niethammer Tamás (8.a), és Csatlós Vencel (8.b) – az előző évhez hasonlóan ismét – első helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Niethammer Zoltán.

 

 

A fiúk számítógéppel vezérelt automata palacsintasütőt építettek. A zsűri kiemelte, hogy nem azért győztek, mert egy népszerű termék (a palacsinta) készítéséhez terveztek automatikát, hanem maga az elképzelés, és annak megvalósítása, kivitelezése a kiváló.

 

 

Hozzá kell tenni: a zsűri egyik tagja a palacsinta tészta kikavarásának fontosságára hívta fel a figyelmet, de ő is az első helyezésre adta le a voksát.

 

Gratulálunk a győzelemhez!!!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?