Kiemelt hírek Szentes

Szentesi diákok lettek az ország legjobb elsősegélynyújtói

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében május 25-26-án rendezték meg az Országos Elsősegély-ismereti Versenye 7-12. évfolyam részére a döntőt. A vetélkedő lebonyolításával a diákok elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismereteinek fejlesztését célozták meg a kezdeményezők.

A selejtezők három internetes fordulóból álltak, melynek során az anatómia, a baleset-megelőzés, az élettan, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, egészségfejlesztés, katasztrófa-, tűz- és balesetvédelem voltak a főbb témakörök. Ezen belül voltak elméleti és kreatív feladatok. A kreatív feladatokat úgy oldották meg, hogy le kellett videózni, vagy fényképezni a különböző fektetéseket és kötözéseket.

A versenyen elindult a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakgimnázium három fős csapata: Komár Noémi, Magyar Dominika Petra, Táborosi Réka.

Ők a selejtezőket az első helyen zárták, így bejutottak az országos döntőbe, amit Budán tartottak meg. A két napos döntő egy szakmai totó kitöltésével indult, valamint a kötelező elemeket kellett bemutatni: különböző kötözéseket és fektetéseket.

Másnap, május 26-án volt a gyakorlati rész, ahol 18 állomás volt összesen, és élesben, szituációkon kellet megmutatni a tudásukat. Összesen 23 csapat volt, ebből 6-an jutottak tovább a döntőbe és végül a szentesi diákok végeztek az első helyen!

Felkészítő tanárok: Négyesi Judit és Berezvai Debóra.

Gratulálunk!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?