Hírek Szentes

Szentesi díjazott a megyei ünnepségen

aljegyző

Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat kapott Csányiné Dr. Bakró-Nagy Veronika, Szentes város aljegyzője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban augusztus 20-án rendezett ünnepségen. A megemlékezésen köszöntőt mondott Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az ünnepség szónoka dr. Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke volt. Csongrád megye legrangosabb elismeréseit Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke adta át.

 

díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
díjazott
navigate_before
navigate_next

Farkas Sándor szólt arról, hogy a nemzeti egység megőrzése érdekében tenni kell, most nem lehet a nyugatot követni, mint Szent István idején. Gulyás Gergely a keresztény, nemzeti értékek fontosságát hangsúlyozta.

Ezután adta át Kakas Béla a megyei elismeréseket. Alkotói díjban részesül a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskola, Balogh Árpád hódmezővásárhelyi borász és a Mórahalmi Karitász Csoport.

Csongrád megye közigazgatásáért díjat kap dr. Korsós Ágnes, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város címzetes főjegyzőjeLukácsné Csurgó Csilla, gazdálkodási osztályvezető helyettes, a szegvári polgármesteri hivatal munkatársa és Majoros Imre, a ruzsai önkormányzat közszolgálati tisztviselője. Szintén ezzel a díjjal jutalmazták Csányiné dr. Bakró-Nagy Veronika, Szentes Város Polgármesteri Hivatalának aljegyzőjének munkáját.

Csongrád Megye Közigazgatásáért Díj elismerés annak az egyénnek és közösségnek adományozható, aki vagy amely a megyei önkormányzat vagy a megye érdekében kimagasló önkormányzati vagy közigazgatási munkát végzett. A díjból évente legfeljebb 4 adományozható.

Csányiné Dr. Bakró-Nagy Veronika, Szentes város aljegyzője 1995-től a Szentesi Polgármesteri Hivatal közigazgatási osztályának vezetője, majd a hivatal aljegyzője. Munkáját mindig kötelességtudóan, lelkiismeretesen, nagy precizitással látta el. Több évtizedes magas színvonalú szakmai teljesítményével komoly elismerést érdemelt ki kollégái, ügyfelei körében egyaránt. Eddigi életművével tevékenyen hozzájárult a megye, ezen belül Szentes város jó hírnevéhez.

További elismeréseket is átadtak. Csongrád Megye Kultúrájáért és Közművelődéséért díjjal jutalmazzák az üllési Erdélyi Lucát, a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutató verseny egyéni győztesét, a makói Daróczi Szilvia énektanárt, a szegvári Bárány Brigitta pedagógust és a ruzsai Vörös Tibor Bálintné könyvtárost.

Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyés püspök szentelte meg az új kenyeret, amelyet Makra József, Ópusztaszer polgármestere szegett meg. A rendezvényen közreműködött Erdélyi Luca, valamint a Csongrád megye Alkotói díjával korábban kitüntetett Alföld Néptáncegyüttes és a szintén csongrádi MásKÉP zenekar.

 

Vélemény, hozzászólás?