Kiemelt hírek Szentes

Szentesi ecsetforgatók kiállítása

A szentesi Kapocs Kulturális Egyesület második alkalommal szervezte meg amatőr festőcsapatának kiállítását a Dózsa Ház nagy termében. A tárlatot február 9-én nyitotta meg Almási Jánosné, az egyesület elnöke.

Az egyesület egyik legfontosabb célkitűzése a tagjaik szabadidős tevékenységének segítése, szervezése. Többek között a festők alkotói munkáját is támogatják, hiszen ma már egy kis közösséget is alkotnak. Műveiket népszerűsítik, erre egyik példa ez a tárlat, ahol 14 alkotó – Andrikó Istvánné, Aratóné Novák Ildikó, Jozó Márta, K. Szabóné Licsicsányi Rózsa, Kispálné Fejes Erzsébet, Kőrösi Árpád, Lenner Katalin, Négyesi Jánosné, Sinkó Magdolna, Takács Lászlóné, Török Imréné, Török Katalin, Vecseri Lászlóné Vas Rózsa, Vinczéné Keller Teri – munkái láthatók.

Szentesi ecsetforgatók a kiállítás címe, de ez több annál – mondta az elnök asszony. A festményeken keresztül az alkotók – nagy élettapasztalattal – elmondják véleményüket a világról, de elsősorban örömet szeretnének szerezni a képek nézőinek.

A megnyitón közreműködött Szemerédi Endréné, aki verset mondott, és elmondta ünnepi gondolatait.

A kiállítás március 9-ig tekinthető meg a Dózsa Ház nyitvatartási idejében.

Vélemény, hozzászólás?