Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesi ecsetforgatók közös tárlata

A járványhelyzet miatt, két év szünet után ismét lehetőséget kaptak a Kapocs Egyesület ecsetforgatói, hogy kiállíthassanak a Dózsa-házban. A Kapocs Egyesület tagjainak “Szentesi Ecsetforgatók” című tárlatát május 4-én Almási Jánosné, az egyesület elnöke nyitotta meg.
A törzscsapat a régi festő szakkörtagjaiból alakult, Törökné Marika vezetésével adták át egymásnak tapasztalataikat.
Ezen a kiállításon sokszínűség látható – hangzott el. A kiállított alkotások zöme festmény, akrillal, vagy olajfestékkel készült képek. Az ecsetkezelések, a kompozíciós megoldások, a témaválasztás, a színhasználat az alkotó sajátossága, szinte egy tükörkép.
A tárlaton még feltűnnek a tűzzománc képek, vagy a bútorfestés virágmotívumai, az üvegfestés izgalmas világa, a tűvel és színes cérnával történt képalkotások, a mind máig érdekes gobelinek, a tusrajzok – mind a gyakorlott kézmozdulatok eredményei.
A tárlaton 19 alkotó képei láthatók. (Nevük a fotók között megtalálhatók.)
A kiállítás megtekintése után az az érzés alakul ki a látogatóban, hogy a kiállítók számára a lényeg az alkotás, a belső kifejezés öröme, az élmények átadása.
A megnyitó keretében Almási Jánosné megemlékezett a nemrégiben elhunyt, sokoldalú helyi képzőművészről Berkecz Istvánról.
A kiállítás június elejéig tekinthető meg a Dózsa-ház nyitvatartási idejében.

Vélemény, hozzászólás?