Kiemelt hírek Szentes

Szentesi és a Łódzi fotósok közös ünnepnapjai

„Polak-Wenger dwa bratanki,  I do szabli i do szklanki.”

Az idei Szent István Napi ünnepségek idején városunkban többször is elhangzott ez a lengyel szólás-mondás: „Magyar – Lengyel két jó barát, Együtt harcol, s issza borát.” Ugyanis a Szentesi Fotókör meghívására a Łódzi Fotóművészek Társaságának néhány tagja közel egy hetet töltött el a városban és a környező településeken, és a hangulat valóban baráti volt a napok minden percében.

A Kurca-parti fotókörnek mintegy hat évre nyúlik vissza ez az együttműködés, de talán a legszorosabb kapcsolat alakult ki a lengyel kollégáikkal. Mára kialakult egy rendszer: legalább kétévente meglátogatják egymást, kiállítanak és kirándulnak, barátkoznak, tapasztalatokat cserélnek.

Ebbe a sorba illett bele a mostani találkozás. Szentesen és Kiskunfélegyházán is két fotókiállítást nyitottak meg lengyel alkotók fotográfiáiból. Magyar (szentesi, kiskunfélegyházi, kunszentmártoni, mindszenti, csongrádi) és lengyel fotósok közösen kirándultak, beszélgettek, szemlélődtek, fotózgattak, koccintottak.

Képmelléklet:

navigate_before
navigate_next

Lengyel részről már el is hangzott a meghívás, a felkérés: jövőre a szentesiek utaznak Łódz-ba, ahová fotóikkal együtt várják a mostani vendéglátókat.

Ez a közösen eltöltött pár nap biztos, hogy elmélyíti a barátságukat, ahogy azt a cikk elején említettük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?