Hírek Szentes

Szentesi és csongrádi alkotó közös kiállítása a Galériában

A Szentesi Tokácsli Lajos Galériában október 5-én nyílt meg Tofán Sándor (Szentes) és Csák László (Csongrád) tárlata. Már önmagában jó dolog, hogy a két település egy-egy alkotója egyszerre és egy helyen mutatja be munkáit. Mindkét tárlat témaválasztása azt igazolja (többek között), hogy a kiállítók szeretik településüket, annak természeti környezetét.

Tofán Sándor, saját bevallása szerint még nagyon fiatal fotósnak számít, még mind a mai napig tanulja a fotózást, a fotótechnikákat, de már sok pozitív visszajelzést kapott. Ez adott, és ad lökést, hogy továbbra is próbálkozzon, és szerezzen örömet másoknak is. Az viszont látszik a tárlat anyagán, elrendezésén, hogy számára a leginkább alkalmas terep az internet, fotói ott (talán) még jobban érvényesülnek.

Köszönet az Együtt Szentesért Egyesületnek, hogy kezdeményezte a kiállítást, és köszönet Major Anna grafikusnak, hogy meleg szavakkal nyitotta meg a „Szentes… Szeretem” tárlatot.

Csák László festményei kiforrottak, látszik képeken a több évtizedes tanulás, alkotás. A néző számára nyilvánvaló, hogy a sokféle technikával, sokféle alapra készített festmények széleskörű szakmai ismeretet, óriási kreativitást takarnak.

A „Holt-Tiszai tekercsek”című tárlatot Kecskés László művelődésszervező ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Ez az ajánlás segített a cím választás és a képek megértésében, eligazította a nézőket a különböző technikák rejtelmeiben, valamint az ajánló esztétikai és filozófiai fejtegetései a képek befogadása mellett, külön gondolatokat is elindítottak a hallgatóban – és mindezt humorosan!

A megnyitón közreműködött Varga Zsuzsanna (ének, gitár) és Vörös János (ütőhangszerek).

A kiállítások október 28-ig tekinthetők meg a Galéria nyitvatartási idejében: keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?