Kiemelt hírek Szentes

Szentesi és fábiáni győzelem a megyei katasztrófavédelmi versenyen

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2018 tavaszán ismét meghirdette az általános és középiskolásoknak szóló Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. A megyei második forduló Csongrád megyében is lezajlott, amelyen a tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adhatnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, illetve az ön- és más ember mentésében való jártasságukról.

Az elmúlt hetekben Csongrád megyében is lezajlottak a városi döntők, a győztes csapatok tovább jutottak a megyei fordulóba, amelyet április tizenkettedikén tartottak Ópusztaszeren. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló versenyre összesen tizenhárom iskolából négy-négy diák érkezett felkészítő tanáruk kíséretében.

A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny során a diákok először elméleti, majd gyakorlati tudásukról adhatnak számot a katasztrófavédelem három nagy szakmai témakörében, a polgári védelem, a tűzvédelem és az iparbiztonság területén.

A tesztlapok kitöltését követően a park területén több kijelölt állomás várta a versenyzőket. Volt ahol egy füsttel telítődött sátorból kellett a bizottság által meghatározott tárgyakat kihozniuk, egy másik állomáson pedig a kocsifecskendő működését próbálhatták ki a diákok. A gátőrház melletti területen homokzsákokból kellett nyúlgátat építeniük a csapatoknak, de voltak elsősegély-nyújtási gyakorlati feladatok is.

navigate_before
navigate_next

A viadalból az általános iskolások közül a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola került ki győztesen (felkészítőjük. Faragó M. Ferenc), a középiskolások versenyében pedig a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói oldották meg legjobban és legrövidebb idő alatt a feladatokat (felkészítőjük: Kovács Ferenc tü. főhadnagy).

Így ez a két csapat képviselheti Csongrád megyét április 21-én Budapesten, az országos döntőben.

F.: Szentesi KVki.

 

Vélemény, hozzászólás?