Kiemelt hírek Szentes

Szentesi filmes siker

A szentesi születésű Sipos Bence dokumentum filmje, a 25. Országos Diákfilmszemlén, a Fiatal filmes kategóriában az 1. helyezett lett.

Az idén 25 éves Sipos Bence a Koszta József Általános Iskolába, majd a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolába járt (bár nem ott végzett), jelenleg pedig a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti karának a hallgatója, és filmezéssel foglalkozik.

A díjazott rövidfilmet Sopronban forgatta, amelyben a Taródi-várat és annak legendáját mutatta be. Ő volt a rendező, (részben) az operatőr és a vágó is. A projekt vezetőtanárának szerepét az elismert rendező, Borbás Dávid vállalta.

A ‘Váratlan vár a határon’ című kisfilm Sopron egyik legkülönlegesebb építményéhez kalauzolja a nézőt. A modern várat a vékony, alacsony termetű, ám annál nagyobb vízióval és akaraterővel rendelkező Taródi István építette 50 esztendő alatt. Elképesztő mértékű kitartással felvértezve, egy álom megvalósításának hajthatatlan vágya vezérelte a XX. századi várurat, hogy megalkossa fő művét. Munkáját és a csodálatos környezetet, valamint egy emberi élet krónikáját szemlélhetjük – 15 percben.

A filmben megszólalnak a helyiek, Orbán Júlia, a soproni kulturális élet egyik legmeghatározóbb alakja és Ifj. Taródi István, aki részletes betekintést nyújt az édesapja emelte örökségbe.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Sipos Bence (Halász Gábor csoporttársával egyetemben) a nagyszerű és kiemelkedő sikerrel Szentes hírnevét is öregbítette, mert büszke azokra az évekre, illetve az akkori szerzett tapasztalatokra, élményekre.

Bence már készíti következő filmjét – szintén dokumentumfilm műfajban – melyet az Országos Művészeti Diákköri Konferencia versenyén szeretne megméretni.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?