Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesi fotós a megyei honismereti kiállításon

A Csongrád megyei Honismereti Egyesület a Honismeret Napja alkalmából április 13-án Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában megrendezte az “Alkotó Honismerők” című kiállítást.

A megjelent vendégeket Orbán Hedvig, az AGÓRA vezetője köszöntötte. A kiállítás dr. Marjanucz László, a Csongrád megyei Honismereti Egyesületelnök nyitotta meg. A program folytatásában megemlékeztek Bél Mátyás evangélikus lelkészről, majd az alkotók személyesen is bemutatkoztak.

Kiállításon a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület azon tagjai és családtagjai mutatkoztak be, akik a sokoldalú honismereti tevékenység mellett a képző-, ipar-, fotóművészet, valamint tárgyalkotó népművészet terén is jelentőset alkottak.

Ezen a kiállításon láthatók a szentesi Lantos Imre fotói, aki már több mint egy évtizede megörökíti, dokumentálja a helyismereti érdekességeket, történéseket. Munkásságának egy részét bármikor megtekinthetik az általa szerkesztett honismereti hírportálon: http://www.szenteskincsei.gportal.hu/

A képen balról Lantos Imre

 

A tárlat megnyitón közreműködött Nagy Gábor népzenész. Az “Alkotó Honismerők” kiállítás április 19-ig tekinthető meg. Tudomásunk szerint az év folyamán még Makón és Hódmezővásárhelyen is látható lesz a kiállítás.

Vélemény, hozzászólás?