Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesi fotós sikere

Egy nagyon érdekes, és mára már, az ország számos szegletében működő fotóklub (10) részvételével zajló “játékot” szervez a Kecskeméti Fotókör. A fotópályázat lényege: egy azonos témára való fotózás, és ennek során egymás (és) munkáinak megismerése, továbbá a fotósók kreatív gondolkodásának és képalkotásának fejlesztése.
És az igazi különlegesség: az adott témára készítenek fényképet (ezt akár a saját klubon belül meg lehet “szűrni”, a legjobbat kiválasztani), és mindenki pontozza (zsűrizi) a mások fényképeit. Az értékelés során rejtve marad az alkotó kiléte, csak a képcímeket és a fotót lehet megnézni és pontozni. Saját fotóklub társ képeit nem lehet bírálni.
Nos, ezen a pályázaton, a ‘Fehér’ témakörben lett első a Szentesi Fotókör tagja: Lantos Imre – vagyis az ismeretlen fotós-kollégák az ő képének adták a legtöbb pontot.
Lantos Imre három és fél éve tagja a Szentesi Fotókörnek, azóta nagyon sokat változott a látásmódja, a fotózásról vallott nézete. Ebben a fejlődésben, a kreatív gondolkodás kiteljesedésében sokat köszönhet a fotókört vezető Nagy István fotóművész segítségének, illetve társai támogatásának. Az ő ösztönzéseik hatására lépett ki komfort zónájából, és ma már másként és más témákat fotóz, előre megkomponálja képeit.
A sikernek örült, motivációt adott a további fotós tevékenységéhez. Már készül a következő játékra, melynek témáját ő választhatta ki: ‘Összetörve’.
A miért?-re ezt a választ adta az ezt megelőző téma legmagasabb pontszámú kép készítője Lantos Imre:
A különböző tárgyainkat óvjuk féltjük. De mikor megsérülnek összetörnek a legtöbb esetben kidobódnak. Egy fotós szemével nézve azonban újra életre kelhetnek, más formában más mondanivalóval. Az” összetörve” tág fogalom sok minden belefér csak keresgélnünk kell hozzá.
A játékban már a hetedik fordulóhoz, témához jutottak.
A Szentesi Fotókörből hatan vesznek részt, általában az élmezőnyben végeznek. Hallgatva Lantos Imrét, nem az eredményeség a legfontosabb ebben a játékban, hanem a közösséggé kovácsolódás – ezen a téren is tovább léptek előre.

Vélemény, hozzászólás?