Hírek

Szentesi fotósok alkotásai országos kiállításokon

Az 1974-ben alapított Szentesi Fotókör nagyon szerteágazó tevékenységet folytat. Szakkörként működve közösséget építenek, hazai és határon túli fotóklubokkal kapcsolatokat ápolnak, kiállításokat rendeznek (pl.: Alföldi Fotószalont, vagy a Szentesi Aktfotó Biennálét), és kiállításokra pályáznak. Szerencsére több országos pályázaton is sikeresen szerepelnek!

Elsőként említjük, hogy Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában megnyílt, 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton Nagy István szentesi fotóművész, különleges fotóeljárások alkalmazásával készített fotói láthatók.

Háromnapos tanácskozással döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely 205 műalkotást láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon. A legnagyobb múltra visszatekintő kortárs tárlaton 135 művész alkotásai vannak jelen, így 114 festmény, 38 grafika, 47 plasztika, valamint 6 egyéb, műfajilag be nem sorolható mű került kiállításra.

A zsűri döntése szerint Nagy István egyik antrakotípia fotója is falra került ott, ahol a hagyományos és manipulált fotókkal nem lehetett pályázni. A régi kézműves eljárással készült fotó viszont elsőként bekerülhetett a tárlatba. Az antrakotípia képkészítés a fotóművészet és a képzőművészet határán vannak, mindkettőhöz közel állnak.

 

A kiállítás december 2-ig látogatható az Alföldi Galériában.

 

Az október 23-án, az Ifjúsági Házban megnyílt XXIV. Alföldi Fotószalon tárlatán pedig három szentesi fotó képei láthatók. A különdíjjal is jutalmazott Györgyi László – Bezártság, Lantos Imre – Kehely, Sarusi István – Paralel című képeit november 23-ig tekinthetik meg az Ifjúsági Ház nyitvatartási idejében.

Györgyi László átveszi a különdíjat a 24. Alföldi Fotószalonon.
Lantos Imre – Kehely című fotográfiáját mutatja
Sarusi István – a kép jobb szélén

Vélemény, hozzászólás?