Kiemelt hírek Szentes

Szentesi fotósok kiállítása Szegeden, az Agórában

A Szent-Györgyi Albert Agora és a Szegedi Fotókör közös szervezésében március 20-án, a megyeszékhelyen mutatkozhatott be a Szentesi Fotókör.

A házigazda Agora munkatársai és vendégköre nevében Orbán Hedvig, az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy valószínű sokan látják majd e tárlatot, hiszen annak időszakában két nagy rendezvény (modern táncfesztivál, néptáncfesztivál) is lesz az intézményükben.

 

 

A szentesi fotósok alkotásából válogatott „KERET” című fotókiállítást Krnács András, SZTE-JGYPK oktatója nyitotta meg. A képeket látva a tárlat címét átvitt értelemben is kell használnunk, a nézőre van bízva mit lát ki a fotóból. A fotográfiák többsége fekete-fehér, ami bizonyára a közösség tradíciójából is fakad – vélte az alkalmazott fotográfiát oktató tanár.

Kiemelte, hogy mennyire fontos az, hogy a szentesi fotósok közössége ragaszkodik a fotókör (és nem fotóklub) elnevezéshez. A kör az egyenlő alkotók csoportját jelenti, ahol a mindennapi munka során az értékek összeadódnak. Ez a kiállítás ezt tükrözi – mondta Krnács András.

 

 

A tárlaton 30 fotó látható, 11 alkotótól: Gálfalvay Hilda, Györgyi László, Jokic Zita, Kiss János, Kozma Anita, Levendovics György, Marton Ferenc, Nagy István, Német Gabriella, Sarusi István, Szaszkó Antal.

A kiállítás helyszíne a Szent-Györgyi Albert Agóra /Szeged, Kálvária sgt. 23. I. em/, és április 6-ig tekinthető meg.

 

(Fotók: Lantos Imre)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?