Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesi fúvószenei hagyományok – könyvben

A Szentesi Városi Könyvtárban szeptember 22-én mutatták be a Szentes fúvószenei emlékei című könyvet, melynek szerzője Mihály Béla címzetes zeneiskolai igazgató, karnagy.
Lehet, hogy egy kép erről: könyv és , szöveg, amely így szól: „MIHÁLY BÉLA SZENTES FÚVÓSZENEI EMLÉKEI SZENTES VÁROSI SZE”N KÃNYVTÁR KIADÁSÁBAN”
A megjelenteket Sallainé Gresó Klára, a könyvtár igazgatónője köszöntötte. Elmondta, hogy az új kötet a Szentes Városi Könyvtár kiadásában jelent meg, már 2020-ban elkészült, de a járványügyi helyzet miatt csak most tudják átadni az Olvasóknak. Az is öröm a könyvtárnak, hogy a héten már a második helyi szerző által alkotott könyv bemutatóját tarthatják.
Az est folyamán a szerzővel Nagy János címzetes igazgató, Szentes város díszpolgára beszélgetett. A diskurzus során áttekintették a szentesi fúvózenei élet kezdeteit, az 1945 előtti és utáni történéseket, szó esett a karnagyokról, az ő hatásukról a fúvószenekar stílusára.
Természetesen a szerző részletesen elmondta a könyv születésének folyamatát, a kapott segítséget megköszönte.
A beszélgetésen elhangzottak egy részét képeken is láthatta a közönség, illetve fúvószenei betétek is gazdagították a bemutatót.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
A rendezvényre eljött a csongrádi fúvószenekar ny. karnagya, és a tótkomlósi fúvószenekar karnagya is.
Egy kulturális szakterület helyi történetének összefoglalása mindig jelentős lépés, a mostani ráadásul még hiányt is pótol, ezért mindenképpen a várostörténet alapvető részének tekintendő.
A könyv a Szentes Városi Könyvtárban megvásárolható.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és álló emberek

Vélemény, hozzászólás?