Kiemelt hírek Sport Szentes

Szentesi győzelem a 2019-es ergométeres OB-n

Szolnokon, március 9-én rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával megszervezett bajnokságon több mint nyolcvanan vettek részt. A verseny történetében még soha nem álltak ennyien rajthoz.

Az ergométeres bajnokságra az ország számos hivatásos tűzoltó-parancsnokságáról érkeztek, de létesítményi tűzoltókat is lehetett találni a nevezők között. A viadalra a határon túlról, Szlovákiából is neveztek.

A verseny egyéni küzdelmeiben nőknek és férfiaknak egyaránt ezer métert kellett a lehető legrövidebb idő alatt lehúzni az ergométeres padon, míg a csapatoknál ötezer méter volt a táv, amit váltásokban kellett teljesíteni. Nemcsak férfi-, hanem vegyes összetételű csapatok is rajthoz állhattak.

A verseny szorosságára jellemző volt, hogy másodpercek döntöttek egy-egy győzelemről, de volt olyan kategória is, ahol csupán két tizedmásodperc választotta el a győztest és a második helyezettet.

A bajnokság legeredményesebb csapata a szentesi hivatásos tűzoltó-parancsnokság lett, amely két egyéni győzelem mellett a férfi csapatok első helyét is megszerezte, ráadásul egyedül a szentesi Tóth Tibor tudott az egyéni versenyben három perc alá kerülni ezer méteren.

A szentesiek eredményei:
Férfiak (29 év alatt)
1. Bugyi Tibor (Szentes HTP): 3:02.0
2. Peter Wojatschek (Szlovákia): 3:06.6
3. Nagy Kornél (Tolna MKI): 3:09.4

Férfiak (40-49 év között)
1. Tóth Tibor (Szentes HTP): 2:59.3
2. Papp János (Mezőtúr HTP): 3:13.9
3. Baráth Attila (Püspökladány HTP): 3:17.6

Férfi csapat
1. Szentes HTP: 12:04.6
2. Szlovákia: 12:11.6
3. Tolna MKI: 12:41.7

Fotó: Szentesi HTP

Vélemény, hozzászólás?