Kiemelt hírek Szentes

Szentesi katonák a Nemzeti vágtán

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, több más katonai szervezet mellett idén is képviseltette magát a Nemzeti Vágtán. A rendezvény szeptember 15-én, szombaton kezdődött, Budapesten, a Hősök terén. A lovasok mellett a Magyar Honvédség is felvonult, hogy bemutassa katonáit és eszközeit a Városligetben, a Kós Károly sétányon.
 
A katonai bemutató a Honvédség Korzója nevet viseli, melyen statikus és dinamikus bemutatókkal várták az érdeklődőket szombaton és vasárnap. Összesen huszonkilenc katonai szervezettel és a munkájukhoz kapcsolódó eszközökkel találkozhattak az érdeklődők, s mind a Kós Károly sétányon, mind pedig az Andrássy úton katonai toborzók várták a haza és a honvédelem ügye iránt elkötelezetteket.
 
A műszaki ezred katonái az alakulatra jellemző technikai eszközeikkel, mint a PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi, a TMM-3 nehézhídrakó felszerelés, az USZM-2 hídépítő berendezés, búvár felszerelések és víz alatt használható technikai eszközök és a világhírű Zenon ADROWPU víztisztító berendezés csatlakoztak a rendezvényhez. Mindemellett hűtött, zacskózott ivóvizet is osztottak a rendezvényre látogatóknak, és toborzópontot is működtettek.
Képek:
cof
cof
sdr
cof
navigate_before
navigate_next
 
(Csordásné szds.)

Vélemény, hozzászólás?