Kiemelt hírek Szentes

Szentesi konferencia a gyermekeinkért

Gyermekeinkért, a városért – címmel november 18-án szakmai konferenciát rendeztek Szentesen, az Ifjúsági Házban. A megjelenteket Szabó Zoltán Ferenc, polgármester köszöntötte, majd hangsúlyozva a téma jelentőségét és időszerűségét, megnyitotta a tanácskozást.

 

Vidovicsné Molnár Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal ifjúsági, közművelődési, civil- és esélyegyenlőségi referense a szentesi fiatalok körében nemrégiben végzett közvéleménykutatás eredményeit ismertette részletesebben.

Földvári Nagy Zsuzsa a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) elnöke a szervezetük megalakításának előzményeit, országossá válását mutatta be, majd a segítés fontosságáról, az itt végzett önkéntes munka önzetlenségéről és jelentőségéről beszélt.

Említette az egy nappal korábban, a Kossuth téren tartott Koraszülöttek Világnapja tiszteletére, az összefogás jegyében tartott emlékezést, é megköszönte a támogatást.

Nánási Attila gyógypedagógus (Koszta József Általános Iskola) a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekekkel való foglalkozás során szerzett gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a közönségével.

Gurdonné Kovács Helga, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézmény igazgatója a fiatalok körében végzendő (jól) segítő munka feltételeit, lehetőségeit, körülményeit elemezte.
Videón egy rövid részlet gondolataiból:
https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/2353762341620945/

(A tanácskozás témája, az ott elhangzott előadások kidolgozottsága több érdeklődőt érdemelt volna.)

Vélemény, hozzászólás?