Kiemelt hírek Szentes

Szentesi környezetvédő diákok az országos döntőben

Curie Környezetvédelmi versenyen a Szentesi Koszta József Általános mindhárom korcsoportját képviseli  egy-egy csapata az április 21-én Szolnokon megrendezendő országos döntőn, és más szentesi csapatok is eljutottak az országos döntőre.

A Curie Oktatásfejlesztő és Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt az általános iskolák 3-4. osztályos, 5-6. osztályos, 7-8. osztályos, továbbá a középiskola 9-10. és 11-12. osztályos (ill. más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamok) tanulók részére.

A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek be. A benevezett tanulók három írásbeli feladatsort oldottak meg, majd következett a regionális döntő, ahonnan az országos döntőbe juthattak csapatok az országos felülbírálat alapján.

A szentesi körzet az ország legnagyobb létszámú központja. Itt a harmadik évfolyamtól 12. évfolyamig versenyeztek a Dél-alföldi régióból benevezett csapatok, több mint 300 fő részvételével.

 

A február végi regionális döntő (az országos zsűri által) felülbírált eredménye a napokban vált nyilvánossá és ezzel az eredmények is véglegessé.

A döntő két részből áll: egy szóbeli kiselőadást kell tartani és egy teszt feladatsort megoldani. A verseny témája 2017/2018-as tanévben minden korcsoportra vonatkozóan: – Lételemünk a víz, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park. Benevezési anyag egy plakát elkészítése, mely a csapat kedvenc kirándulóhelyét mutatja be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?