Kiemelt hírek Szentes

Szentesi közgazdÁSZOK

Az elmúlt hetekben a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája gazdasági tagozatán tanuló diákjai több országos versenyen is részt vettek, ahol nagyon szép eredményeket értek el.

= A Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés OSZTV kiváló eredménye alapján Felvidéki Vivien és Pető Brigitta a központi vizsga egy modulja alól kapott felmentést.

= Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak versenyén kereskedelem ismeretekből Ficsór Tamás 12.a, valamint közgazdaság ismeretekből Piti Alexandra és Bujdosó Krisztián 12. b osztályos tanulók a megyei legjobb eredményt érték el, csak pár ponttal maradtak le az országos döntőről.

= A Veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által meghirdetett Marketing Challenge Day elnevezésű országos versenyen 57 csapat indult. A háromfordulós előválogató alapján a legjobb 10 csapat jutott tovább a veszprémi országos döntőre, melyből kettő iskolánkat képviselte.

A döntő megmérettetés két fordulóban zajlott. Délelőtt marketinggel kapcsolatos teszttel, majd délután egy formabontó marketing tábor megszervezésével és prezentálásával kellett tudásukat bizonyítaniuk. Az elkészített tervet egyetemi professzoroknak mutatták be a versenyzők, melyet marketing és megvalósíthatóság szempontjából is értékeltek. Mindkét csapatunk ügyesen szerepelt! A verseny során két területen osztottak díjakat. A prezentációs fődíjat iskolánk csapata nyerte el kiváló teljesítményével. A csapat tagjai Faur Kata, Sarkadi-Nagy Petra és Sipos Réka volt!

= A Corvinus Egyetem JÉG (Jövőt Építők Generációja) versenyén, négy hónapon keresztül 182 csapat vett részt. A döntőbe végül tízen jutottak be, három a mi iskolánkból!

A végső megmérettetésen a diákoknak egy bemutatkozó rövidfilmet kellett készíteniük. Ezt követte egy “álomvállalkozás” üzleti tervének elkészítése és annak prezentálása. A három fős, vállalkozókból és banki szakemberekből álló zsűri iskolánk csapatait a 2. (Sarkadi-Nagy Petra, Tartóczki Zsanett, Trényi Edina 10.b), 7. (Gál Amanda, Bujdosó Krisztián, Insperger Fanni 12.b) és 8. (Bődi Peggy, Kozma Gergő, Ujj Zsuzsanna, 10.a) helyre sorolta.

Bízunk benne, hogy a gazdasági kompetenciák fejlesztése hozzájárul diákjaink sikeres jövőjéhez, álmaik megvalósításához!

Felkészítő tanárok: Sebesiné Kulcsár Krisztina, Szigetiné Mészáros Zsuzsanna, Somosné Puskás Krisztina, Bimbó Róbert

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?