Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesi polgárőrök a határvédelemben

A Szentes Polgárőr Egyesület 2022. február vége óta (lehetőség szerint) folyamatosan vesz részt a déli határszakasz mentén a migráns áradat megfékezésében. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség irányítása alatt a Határvédelmi Polgárőr Tagozat egyesületei karöltve a mélységi polgárőr egyesületekkel hatékonyan működnek közre a migráció megfékezésében.
Paksi Anikó, a szentesi egyesület elnökhelyettes asszony elmondta, hogy az egyesületük a járőrszolgálatokat nem csak a határvonalon, hanem a határközeli települések kül- és belterületén is végzi vezénylés szerint mind a nappali, mind pedig az éjszakai szolgálatok alkalmával.
Mélységi polgárőr egyesületként ez idáig tucatnyi 12 órás szolgálat során vettek részt – felderítésben, elfogásban, kisebb-nagyobb csoportok őrzésében. Az igényeket és a lehetőségeiket figyelembe véve a továbbiakban is aktívan szeretnék folytatni ezt a tevékenységet, ezzel hozzájárulni a határrendészet eredményes munkájához.
Elhivatottságuk a határszolgálatok ellátásánál is megnyilvánul éppúgy, mint a város, és annak közigazgatási területén végzett feladatellátásaik során, tette hozzá az elnökhelyettes asszony.

Vélemény, hozzászólás?