Kiemelt hírek Szentes

Szentesi pólósok a koronavírus ellen

A Szentesi Vízilabda Klub felnőtt csapatainak tagjai vérplazma adásra jelentkeztek a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó osztályán. Az igazolt koronavírus fertőzésen átesett, nemrégiben gyógyult személytől azzal a céllal gyűjtik plazmát, hogy abból vérkészítményt állítsanak elő, és azt koronavírusos betegek (COVID-19) gyógyítására használják.
Azok a vezetők, és játékosok, akik elkapták a koronavírust, és abból tesztekkel bizonyítottan kigyógyultak, most „vérüket adják” a vírus elleni gyógyító munkának. Ez két fázisból álló folyamat. Első alkalommal, és ez december 16-án volt, vérmintákat vettek előzetes vizsgálatokhoz. Amennyiben e vizsgálatok eredménye megfelelő, az Országos Vérellátó Szolgálat egyeztet egy időpontot, amikor valamelyik szerződéses plazmagyűjtő állomás majd fogadja a plazmát adókat.
Ezúttal 13 személy jelentkezett, és nyújtotta karját a vizsgálatokhoz. Később derül ki, hogy ki, esetleg mindegyikük adhat a vérplazmájából, és ennek az ellenanyagokat tartalmazó plazmának a felhasználásával történhet a súlyos állapotban lévő betegek kezelése.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és belső tér
A férfi vízilabda csapat vezetőedzőjével, Pellei Csabával a Vérellátó állomás előtt beszélgettünk a kezdeményezésükről, amit a videón láthat.
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?