Kiemelt hírek Szentes

Szentesi séf is lesz a gasztro VB-n

A Békés Megyei Culinary Team, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Gyula és környéke vezetősége november 6-án Szentesen, a Központi Konyhán rendezte meg a november 24-28. közötti, luxemburgi gasztrovébére készülő Békés Megyei Culinary Team csapat, és egyéni versenyzőinek főpróbáját.

A világbajnokságra készülő konyhafőnökök a Kurca-parti városban öt edzést tartottak, ez volt a megmérettetés előtti utolsó tréningmunka, illetve kiállítás.

Az eseményen megjelent Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Ambrus György a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Gyula és környéke Szövetségének elnöke, Antal Balázs Tibor és Kovács János a Szentesi Önkormányzat egy-egy bizottságának elnökei, több önkormányzati képviselő, továbbá számos Békés megyei vállalkozó, akik a csapat felkészülését anyagilag támogatták.

A program elején bemutatták az „utazó” csapatot. Az együttes tagjai: Toókos Ferenc (csapatkapitány), Nyári János, Szeidler Zsolt, Kövér Sándor, Doktor Zoltán. A segítők: Kolonnay István, Bondár László, Bartyik Gergely és Kovács Csaba. Egyéniben versenyez majd a culinary team színeiben Csonka Zsolt és Piatkó Zsolt, akik már korábbi világeseményeken is bizonyítottak. Szintén egyéniben, ételszobrászatban indul Ambrus György Krisztián és Imre György.

A csapat tagja Nyári János Executive Chef, a Szentesi Központi Konyha élelmezésvezetője. Szerkesztőségünknek nyilatkozott az ő személyes elvárásairól (a videón láthatják, hallhatják.)

A csapat nevében egyenként is megköszönték számos vállalkozónak a konkrét segítségét, majd bemutatták azokat az ételkülönlegességeket, amelyekkel a csapat a luxemburgi világbajnokságra nevez.

A program egy közös vacsorával, és baráti beszélgetéssel zárult.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?