Kiemelt hírek Szentes

Szentesi (szegvári) arckép dr. Holmann Endréről

Az Együtt Szentesért Egyesület és a Szentes Városi Könyvtár az Arcképek Szentesről sorozat keretében dr. Holman Endrét, osztályvezető főorvost, a Horváth Mihály Gimnázium egykori diákszínpadi tagját és amatőr színészt látta vendégül, és „mutatta be” a szép számú érdeklődőnek.

A megjelenteket, és a vendéget Szobota Imréné a szervező egyesület elnöke köszöntötte. Üdvözölte a gimnáziumból érkezett tanárokat, köztük Bácskai Mihálynét, a Szegvárról érkezetteket, az orvos-kollégákat.

Tulajdonképpen saját írásain keresztül maga „rajzolta meg” arcképét Holman Endre. 1954-ben Szegváron született. A szentesi gimnáziumban Bácskai Mihály diákszínpadosaként kezdett verseket szavalni, színpadon játszani.

Az érettségi után színész szeretett volna lenni, de nem vették fel. Így az orvosi pályát választotta, mely iránt már gyermekkora óta érdeklődött. 1976-ban orvostanhallgatóként emlékezetes alakítást nyújtott Sándor Pál Herkulesfürdői emlék című filmdrámájának főszerepében.

A diákszínpados életéről egy rövid videó részlet (Szentesi Híradó XI – 1973. Fiatalok a színpadon):
https://drive.google.com/…/1a8vzboM0cU1rSfvTJKAlCQ9Mh…/view…

1979-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Pályafutását a Szentes Városi Kórház urológiai osztályán kezdte, majd 1988-ban a Kecskeméti Megyei Kórház szakorvosa lett. Később hat évig Jemenben dolgozott osztályvezető főorvosként.

Az ezredforduló óta vezeti a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház urológiai szakrendelését és osztályát. Szakterületének jeles tudományos képviselője, több szakmai szervezet tagja, vezetője. Szakterületei a húgyutak és prosztata endoszkópos műtétei, a laporoszkópos műtétek, a plasztikai-, a sérv és a vizelet-incontinencia műtétek.

Képmelléklet a könyvtári programról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3541812009223264

Képmelléklet dr. Holman Endre életútjáról – Tímár Ferenc gyűjteménye:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3541803422557456

A cikk alatt egy rövid videó-összeállításban is tudósítunk a programról

 

Arcképek Szentesről – dr. Holman Endre

Szentesi (szegvári) arckép dr. Holmann Endréről(Képmellékletekkel és videókkal)Az Együtt Szentesért Egyesület és a Szentes Városi Könyvtár az Arcképek Szentesről sorozat keretében dr. Holman Endrét, osztályvezető főorvost, a Horváth Mihály Gimnázium egykori diákszínpadi tagját és amatőr színészt látta vendégül, és „mutatta be” a szép számú érdeklődőnek.A megjelenteket, és a vendéget Szobota Imréné a szervező egyesület elnöke köszöntötte. Üdvözölte a gimnáziumból érkezett tanárokat, köztük Bácskai Mihálynét, a Szegvárról érkezetteket, az orvos-kollégákat.Tulajdonképpen saját írásain keresztül maga „rajzolta meg” arcképét Holman Endre. 1954-ben Szegváron született. A szentesi gimnáziumban Bácskai Mihály diákszínpadosaként kezdett verseket szavalni, színpadon játszani. Az érettségi után színész szeretett volna lenni, de nem vették fel. Így az orvosi pályát választotta, mely iránt már gyermekkora óta érdeklődött. 1976-ban orvostanhallgatóként emlékezetes alakítást nyújtott Sándor Pál Herkulesfürdői emlék című filmdrámájának főszerepében.A diákszínpados életéről egy rövid videó részlet (Szentesi Híradó XI – 1973. Fiatalok a színpadon):https://drive.google.com/file/d/1a8vzboM0cU1rSfvTJKAlCQ9MhK_3smRd/view?usp=sharing1979-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Pályafutását a Szentes Városi Kórház urológiai osztályán kezdte, majd 1988-ban a Kecskeméti Megyei Kórház szakorvosa lett. Később hat évig Jemenben dolgozott osztályvezető főorvosként. Az ezredforduló óta vezeti a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház urológiai szakrendelését és osztályát. Szakterületének jeles tudományos képviselője, több szakmai szervezet tagja, vezetője. Szakterületei a húgyutak és prosztata endoszkópos műtétei, a laporoszkópos műtétek, a plasztikai-, a sérv és a vizelet-incontinencia műtétek.Képmelléklet a könyvtári programról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3541812009223264Képmelléklet dr. Holman Endre életútjáról – Tímár Ferenc gyűjteménye:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3541803422557456A cikk alatt egy rövid videó-összeállításban is tudósítunk a programról

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 13., csütörtök

Vélemény, hozzászólás?