Kiemelt hírek Sport Szentes

Szentesi szenior úszó-sikerek a nyílt vizeken

A hosszú távú, nyílt vízi versenyeken is remek teljesítményt nyújtottak a Szentesi Delfin ESC úszói.

A nyári időszakban előtérbe kerülnek a különböző folyókban, tavakban rendezett hosszútávú versenyek belföldön és külföldön egyaránt. Ez utóbbiak sajnos a mostani helyzet miatt nem elérhetőek versenyzőink számára, hiszen elsősorban Szerbiában és Romániában rendezett versenyeken szoktak részt venni a Delfinek.

Szerbiában éppen csak elkezdődött az egész nyáron át tartó sorozat, amelyen elért eredményeket beszámítják a világ-ranglistába is, máris le kellett állítani a COVID 19 miatt a rendezvényeket. 2019-ben a 80+ kategóriában Melkuhn Dezső volt a világ legjobbja.

Románia egyelőre sárga zónába tartozik, így az itt rendezett versenyeken sem tudtak részt venni tagjaink. A közeljövőben Horvátországban, Porecben lesz hosszútávú úszás, így még van esély arra, hogy külföldön is sikereket érjenek el tagjaink a magyarországi szép helyezések mellett.

BÁCSKATOPOLYA – SZERBIA
A szerbiai város tavában 3 km-es távon rendeztek úszóversenyt. Ekkor még úgy tűnt, a szerbiai versenysorozatot végig tudják vinni a rendezők. Sajnos, ez volt az egyetlen, amelyet meg tudtak tartani Szerbiában. A következő verseny előtt már teljes tilalmat rendeltek el, s úgy néz ki, kevés az esély arra, hogy az idén legyen folytatás, csakúgy, mint a szomszédos Boszniában.

Ezen a versenyen két úszónk vett részt, 80+ kategóriában Melkuhn Dezső, 25+ kategóriában Horváth Roland egyaránt a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

VII. SERHÁZZUGI HOSSZÚTÁVÚSZÓ VERSENY – CSONGRÁD
A Tisza-holtágában 3 km-es távon indultak el úszóink. Melkuhn Dezső a 80+ kategóriában, Horváth Roland a 25+ kategóriában elsőként ért célba, Felvégi Zsuzsanna a 40+ kategóriában 2. helyen teljesítette a távot. Mindhárman fantasztikus időt úsztak.

38. LIDL BALATON-ÁTÚSZÁS
A Szentesi Delfin ESC versenyzői közül öt úszó indult el, valamennyien az 5,2 km-es távot választották. A legjobb eredményt Felvégi Zsuzsanna érte el, aki a hölgyek között 49 helyen ért célba 1:29,58-as idővel. Abszolút teljesítménye is nagyon figyelemre méltó, hiszen a nők és férfiak közös mezőnyében a 163. legjobb időt úszta.

Melkuhn Dezső 82 évesen, sok-sok nyílt vizes verseny rutinjával a közel 8000 résztvevő közül 911. helyen teljesítette a távot, korosztályában ő volt a legjobb versenyző, ideje: 1:57,2 volt.

Horváth Roland 1:32,59-es idejével 219 lett az abszolút versenyben. Török Imre Gábor 2:02,38-cal az 1187, Bíró Gábor 2:04,36-tal az 1294. helyen ért célba.

ORFŰFITT PÉCSI-TÓ ÁTÚSZÁS
8. alkalommal rendezték meg ezt a versenyt, közvetlenül a Balaton-átúszás utáni napon. Melkuhn Dezsőt ez sem tartotta vissza attól, hogy a szombati megmérettetés után vasárnap ismét autóba üljön, s ezúttal az Orfűi-tavakon bizonyítsa, hogy „öreg úszó egyáltalán nem vén úszó”.
Ezúttal 4,2 km-en versenyzett, s a tőle megszokott módon legidősebb versenyző létére is a mezőny első harmadában érkezett célba.

Vélemény, hozzászólás?