Hírek Sport Szentes

A szentesi szenior úszók ott lesznek a Vizes VB-n

Egyre inkább a Budapesti Vizes VB szakmai elemei kerülnek elő napjaink sport közvéleményében, ami nagyon jó dolog. Sajnos szentesi érdekeltség nincs a most zajló 17. FINA Világbajnokságon, de annál inkább lesz a 17. FINA Masters Világbajnokságon, amit érdemes már előre jelezni.

Ez utóbbi minden idők legnagyobb VB-je lesz, hiszen több mint 20000 nevezés érkezett – egy héttel a nevezési határidő lejárta előtt. Van olyan versenyszám, ahol 180 versenyző rajtol majd, de például a 800 méteres gyorsúszásnak közel ezer résztvevője lesz.

A nevezési listát átböngészve jól látszik, hogy a 45-65 éves korosztályokban jött össze a legnépesebb mezőny. A vb-n két uszoda, négy medencéjében egyszerre zajlanak majd a versenyek

Az augusztus 14-20 között zajló szenior úszók világbajnokságára a Szentesi Delfin ESC 18 versenyzője kvalifikálta magát. Név szerint: Bocskai Zsófia, dr. Borzi Miklós, dr. Demeter Attiláné, dr. Szabó László, dr. Venczel Kincső, Horgos Szilárd, Kiss Csaba, Kovács Attila, Melkhun Dezső, Palásti Katalin, Simon Tamás, Rozgonyi Eszter, Téli Éva, Virágos Ilona, Virágos Éva, valamint a nemrégiben Temesvárról ideigazolt  Liszecki Mihály,Tarta Eleonóra és Talinga Ildikó.

Az esélyeket latolgatva, reális elemzések után Szentesről 6-8 versenyző van. akik az első húszban végezhetnek. Ha minden körülmény összejön, akkor talán egy érem is kerülhet a Kurca-parti városba. Előre jelezzük: a legjobb 20 közé kerülés is kiemelkedő eredménynek számít a helyi, amatőr sportolók számára.

A szentesi úszóklub versenyzői már év elején eldöntötték, hogy részt vesznek a VB-n, és ennek megfelelően készülnek, illetve versenyeztek az év első felében.

Pólyáné Téli  Éva, a klub titkára erről is nyilatkozott:

 

Vélemény, hozzászólás?