Hírek Kiemelt hírek Térség

Szentesiek (is) kaptak megyei díjakat a Nemzeti Esten

Március 15-e az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja. A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2022. március 11-én délután Maroslelén tartotta ünnepi megemlékezését, a most már hagyományos Nemzeti Estet, melyet megelőzően a Közgyűlés tagjai és a település vezetése koszorút helyeztek el a templomkertben, a Kopjafánál.
A Nemzeti Est a Himnusszal vette kezdetét Szabó Maja előadásában, majd a Jövőnkért Néptáncegyüttes ünnepi műsora következett. Ezt követően Veszelovszki Sándor – Horváth
Piroska: Patrióták Gyümölcse című versét hallgathatták meg a vendégek, majd Bartók Miklós Dániel moldvai népdalcsokra emelte az ünnepi est fényét.
Dr. Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében kihangsúlyozta: „Emlékezzünk mindazokra, akik miatt minden tavaszunk a szabadság, a hűség, a remény ünnepe lehet.”
A program a Csongrád–Csanád Megyei kitüntető díjak átadásával folytatódott, melyet Dr. Polner Eörs alelnök nyújtott át a díjazottak részére.
A szentesiek közül elismerésben részesültek:
Szécsényi Péter Pál (a Traktorbolt Kft. ügyvezetője) Csongrád-Csanád Megyéért Díj
Sztanó György László (paralimpikon) Csongrád-Csanád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díj.
A továbbiakban Szilver Táncsport Egyesület az ünnephez méltó Palotás táncokat mutatott be, majd a rendezvény zárásaként a megjelentek közösen énekelték el a Szózatot.

Vélemény, hozzászólás?