Hírek Szentes

Szentesre jött a „Székelyföld madártávlatból”

Szentesen, a Tokácsli Galéria adott helyet Fodor István „Székelyföld madártávlatból” c. kiállításának, amely július 6-án nyílt meg és július 22-ig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében.

A tárlatot Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg.  „A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével” – mondta egyebek mellett a képviselő.

Ezt követően Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Intézet elnöke beszélt az alkotóról, a kiállítás témaválasztásáról. Fodor István képeinek tematikáját a tájak, a természet sokszínűsége adja. Különleges ráérzéssel, tapintattal mutatja meg a tájat, és annak szépségeit, és nagy gondot fordít az izgalmas helyszínek megválasztására.

Hagyja magát a természet által megszólítani. Nagy szerepet kapnak az évszakok és napszakok, illetve a fények és a színek változásai, a köd, a pára, a napsütés, a fagy, a dermesztő hideg hangulatának érzékeltetése.

A kiállítást különböző országokban, több mint 30 városban láthatták mutatták be.

A megnyitón több, Déváról érkezett fiatal is részt vett.

 

Vélemény, hozzászólás?