Kiemelt hírek Szentes

Szentesről indult – jelenleg a Fool Moon művészeti vezetője

A Szentes Városi Könyvtárban október 28-án, a “Kisvárosból a nagyvilágba – akik Szentesről indultak” sorozat vendége volt Németh Miklós zenész, a Fool Moon vokálegyüttes művészeti vezetője, akit Kertész Ákos zeneművész, a Szentesi Hangversenyközpont vezetője faggatott Szenteshez való kötődéséről, életéről, zenei pályájáról.

Németh Miklós Szentesen született, de már (édesapja hivatásos katonai szolgálat miatt) Szolnokon járt általános iskolába és gimnáziumba.

Zenei tehetsége viszonylag korán, 9 éves korában kitűnik, később kórusban majd együttesekben énekel, gitáron, szintetizátoron, zongorán játszik, szólóénekeseket kísér.

1994-től a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola ének-zene-karvezetés szakán tanult, közben magán zeneiskolában tanított, énekesek mellett korrepetitorként tevékenykedett.

1998-tól zenei tanulmányait Pécsett folytatta, ekkor már szakkönyvet írt, számítógépes zeneszerkesztést tanított és vokál-átiratokat készített.
Zenésztársaival 2001-ben alapították meg a Fool Moon acappella együttest, ahol a basszus szólam lett az övé, 2003-tól pedig művészeti vezetője is a csapatnak.

A zenei tevékenysége mellett weblapszerkesztő és projektmanager; mások mellett szervezi a 2020 áprilisában Szegeden rendezendő Fool Moon Acappella Fesztivált.

A két zenész beszélgetése közben – természetes módon – mindig szóba került az életpálya zenei aspektusa, de ez csak színesebbé, izgalmasabbá tette az „interjút”.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3196201900450945

Vélemény, hozzászólás?