Hírek Szentes

A Szentírás a vándorútján Szentesre érkezett

A Reformáció 500. évfordulójához közeledve, október 17-én a Református Nagytemplomban ünnepélyes keretek között fogadták a Felsőpárti Református Gyülekezettől érkező vándorbibliát. „A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon” 2017. január 1-től december 31-ig a Tiszántúli Református Egyházkerület egyedi vándorbibliája Debrecenből indulva bejárja az összes tiszántúli gyülekezetet Záhonytól Szegedig.

Kézből kézbe, és gyülekezetről gyülekezetre jár a díszkötéses Szentírás, amelyet vinni és fogadni kell, amelyre vigyázni és figyelni kell, amelyet érdemes felnyitni és elolvasni belőle az aznapra kijelölt verseket.

A szentesi istentiszteleten Gilicze Andrásné, a Szentes-felsőpárti Református Egyházközség lelkipásztora adta át Fehér Csabának, a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség lelkészének a különleges, „alkalmi” Bibliát.

 

A Tiszántúli Református Egyházkerület Köszöntő levelét Bencs Ferenc gondok olvasta fel, majd Fehér Csaba mondott Apostoli hitvallást. Ezt követően a Biblia kijelölt igeszakaszait Nagypál Júlia, Karikó-Tóth Tibor, Busa József, Horváth Imre és Bencs Ferenc olvasták fel.

 

 

 

Az alkalmi istentisztelet Fehér Csaba lelkész vezette, szolgált Didi Xénia segédlelkész, a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa, Nyíri Dánielné kántor.

Az alkalom után a jelenlévők aláírták az Emlékkönyvet és fogadták, hogy Isten bíztató szavaival viszik tovább a Szentírást a Csongrádi református gyülekezethez.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?