Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szenvedélyes foltvarrók kiállítása a könyvtárban

A Szentesi Művelődési Központ Kurca-parti Foltvarró Klubjának tagjai a Városi Könyvtárban rendezett kiállításon mutatják be legújabb darabjaikat. A tárlatot Szirbik Imre polgármester közvetlen szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

 

A február 16-án tartott megnyitón Kéveszkiné Pintér Katalin, az alkotókör vezetője a foltvarrásról (patchwork), mint önálló alkotói műfajról, annak szentesi meghonosodásáról, valamint az új stílus jegyekről beszélt.

 

 

Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ igazgatónője elmondta, hogy több mint 20 kis közösség, szakkör működik intézményükben, és örül annak, hogy a foltvarrók is csatlakoztak hozzájuk. Egy Emléklappal és egy szál virággal köszöntötte a kiállítókat: Oroszi Istvánnét, Remzsőné Lakos Máriát, Zsibókné Túri Kis Tündét, Bencsik Ritát, Kisné Juhász Máriát, Vajda Istvánnét, Mátyás Antalnét, Almási Jánosnét, Giláné Orosz Editet és Garai Szabó Imrénét.

 

Kedves színfoltja volt a megnyitónak, amikor a Szent Erzsébet Katolikus Általános Óvoda néhány ovisai verssel köszöntötték a megjelenteket. Az egyik kislány versmondása:

 

A programban fuvolán közreműködött Takács Gabriella, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola művész-tanára.

 

A kiállítás március 9-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Vélemény, hozzászólás?