Kiemelt hírek Sport Szentes

Szép eredményekkel büszkélkedhetnek a Rákóczi SE triatlonistái

A szentesi Honvéd Rákóczi SE triatlon szakosztálya november 22-én az egyik szentesi vendéglátó egység különtermében tartotta értékelő, ünnepi összejövetelét. (Az egyesület az utóbbi években már szakosztályonként értékeli az adott év eredményeit.)

Lőrincz Gábor a szakosztály vezetője értékelte a 12 fős kis csapat 2019. évi munkáját. Ennek során részletesen (egyénenként) beszámolt a verseny-eredményekről. A tagok versenyre való felkészülését összességében jónak ítélte meg, de néhány hiányosságra is felhívta a figyelmet.

A működésük körülményeit jónak tartja, ebben jelentős támogatást (anyagit is) kaptak az egyesülettől és az önkormányzattól. Örömmel jelentette be, hogy jövőre már új, egységes mezben versenyezhetnek a sportolóik, kérte, hogy azt rendszeresen viseljék is.

Már évek óta szerveznek városi sportversenyeket, az idén is vállaltak ilyen feladatokat, ezek megvalósítása kapcsán kritikát fogalmazott meg a szakosztály vezető (főleg a diákolimpiai mezei futás lebonyolításában).

Jövő évi terveiket most készítik, a városi mezei futóverseny előkészítésére kiemelt figyelmet fordítanak. Nagyjából az ideihez hasonló mennyiségű versenyen vesznek részt, gondolkoznak egy helyi, ultramaraton futóverseny megrendezésén.

Az egyéni értékelések közül most néhány, a legtöbb versenyen részt vett sportolók eredményeit részletezzük:

= Dósai Molnár Szilvia: Nagyatádi hosszú távú triatlon (Ironman) korosztályos I. hely, több, országos jellegű futóverseny első helyezettje, sprint duatlon OB korosztályában I. hely, középtávú duatlon OB korosztályos I.hely, ő vezeti a korosztályos triatlon ranglistát.

= Valastyán János: duatlon sportágban sprint és rövid távon is korosztályos első, vezeti korosztálya országos ranglistáját, országos jellegű futóversenyeken több dobogós helyezés.

= Vakhal György: sprint triatlon OB csapat 2. hely, rövid távú duatlon 5. hely.

= Héjja Imre: sprint triatlon csapat 2. hely.

= Lőrincz Gábor: fedett pályás atlétika OB 1500 m. síkfutás 1. hely, sprint és rövidtávú duatlon és triatlon OB-ken 2, illetve harmadik helyezések.

A 2019-es év a két, legeredményesebb triatlonistáját emlékplakettel jutalmazták: Dósai Molnár Szilviát és Valastyán Jánost.

Szabó István, a 2006-ban alakult Honvéd Rákóczi SE jelenlegi elnöke gratulált a valóban szép, országos szinten is figyelemre méltó eredményekhez. Kérte, hogy a szakosztályvezető által megfogalmazott egy-két kritikát fogadják el és javítsák ki. Reményét fejezte ki, hogy a következő évben is kap megfelelő anyagi támogatást az egyesület, ezáltal a szakosztály is.

Az értékeléseket követően még kisebb csoportokban folytatták az ez évi sportteljesítményük kiértékelését, és bár most egy-két hét pihenő következik, de már tervezgették a jövőt.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3277435248994276

Vélemény, hozzászólás?