Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szépészeti oktató központ nyílt Szentesen

Szentesen, az Apponyi tér 7. szám alatt november 15-én ünnepélyesen megnyitották a Szentesi Ágazati Képzési Központ Nkft. szépészeti oktató centrumát.
A központ létesítésének ötlete – és megvalósítása – Tonomárné Dancsó Erika fodrászmestertől, a Dancsó Erika Szalon tulajdonosától ered. Ennek a képzési centrumnak nagy szerepe lesz a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum szépészeti tagozata duális képzésének kiterjesztésében.
A korszerűen kialakított szaktermekben, körszerű körülmények között, a legkorszerűbb eszközökkel és szépészeti szerekkel tudják elsajátítani szakmájukat a leendő fodrászok, kozmetikusok, valamint a kéz-és lábápoló szakemberek.
Lehet, hogy egy kép erről: iroda
Ezzel most már nem csak a fodrász szakma (főként francia vonalának) fellegvára vára Szentes, hanem a szépészeti képzés (először) régiós központja lehet.
Az ünnepélyes megnyitóra a szervezők azokat hívták meg, akik sokat segítettek az elképzeléseik megvalósításában, közel 80 személyt. A közismert meghívottak közül felsorolunk néhányat, mert így jól lehet érzékeltetni a központ létrehozásának jelentőségét:
Czirják Attila, a L’Oréal professionel kereskedelmi vezetője,
Rátonyi Judit, a L’Oréal professionel oktatási és digitális vezetője
Kalcsu Balázs, a Kalcsu Cosmetics ügyvezető igazgatója, a Maria Galland Magyarországi kizárólagos disztribútora
Farkas Sándor, agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője
Gémes László, a Csongrád- Csanád megyei Közgyűlés elnöke
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere
Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Központ (HSZC) főigazgatója
Hegedűs Zoltán a HSZC kancellárja
Pintér Etelka, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum igazgatója
A meghívottak közül többen is köszöntő beszédet mondtak, melyben elismerték az elképzelés fontosságát, a szakképzés egyre erősödő szerepét, a létrehozók erőfeszítéseit.
Legvégül szólt a megjelentekhez a Szépészeti Ágazati Központ ügyvezető igazgatója Tonomárné Dancsó Erika, és megköszönte a sok-sok támogatást, amit kaptak. Érzékeltette szakmai tevékenységének ars poétikáját: adjunk plusz értéket a munkánkkal: pozitív hozzáállást és szeretetet, és akkor minden rendben lesz.
Végezetül a résztvevők közösen bejárták az oktatási központot, és baráti beszélgetéssel zárult az esemény.

Vélemény, hozzászólás?