Hírek Kiemelt hírek Szentes

„Szépítsük meg Szentest!”

Szentesen az elmúlt hetekben elindult egy hatékonyabb, a lakosságot, a fiatalokat megcélzó ZÖLD GONDOLKODÁS, CSELEKVÉSI PROGRAM, azzal a céllal, hogy sok ötletes programmal, minél több szentesi lakost bevonjanak a város újrahangolt ZÖLD SZELLEMISÉGÉBE!
Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő asszony ennek kapcsán kérte a városi intézményeket, hogy március 25-én vegyenek részt egy összehangolt szemétgyűjtési akcióban. Hat nagyobb intézmény, plusz az iskolák (de még a Vizilabda Klub is) csatlakoztak a felhíváshoz, és ezen a napon intézményük környékét tisztították meg a hulladéktól, illetve zöld területeiknél elvégezték a tavaszi munkák egy részét.
Mások mellett a Szentes Városi Könyvtár is csatlakozott az akcióhoz. A dolgozók (nyitás előtt) 8-9 óra között szedték a szemetet a könyvtár körül. Aránylag könnyű helyzetben voltak, hiszen a könyvtár gondnokának egyik (napi) feladata éppen ez. De azért több szem többet lát: bizony nagyon sok cigaretta csikk, csokipapírok, szájmaszkok, sőt még injekciós tű is került a szemétgyűjtő kosarukba. A könyvtárosok még a Penny környékén is gyűjtötték ma a szemetet.
A Családsegítő Központ (és telephelyei) munkatársai valamennyien a megszokotthoz képest más munkát (is) végeztek: szemetet szedtek, az udvarukat tették rendbe, sőt még ablakot is pucoltak.
Itt találkoztunk Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő asszonnyal, akit összegzésre kértünk:
https://youtu.be/cE1elevAuIE

Vélemény, hozzászólás?