Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szépkorú hölgy köszöntése

Szentes város vezetője december 22-én, 95. születésnapján köszöntötte Hangai Györgyné, helyi lakost.
Szabó Zoltán Ferenc közvetlen szavak kíséretében adta át a magyar miniszterelnök köszöntő Emléklapját, egy szép virágcsokorral egyetemben, valamint egy helyi kiadványokból készült ajándékcsomagot.
Az éppen ezen a napon 95. születésnapját ünneplő Hangai Györgyné iskoláinak elvégzést követően ápolónőként dolgozott, képesítését a Szegedi Ápolónőképzőben szerezte. A szentesi kórház sebészeti, majd fertőző osztályán dolgozott, az utóbbiból ment nyugdíjba.
Férje, aki hentes és mészárosként dolgozott, 2006-ban hunyt el, azóta él egyedül, de nem magányosan. Közösen lakik egyik lányával, és ez nagyon jó mindenki számára, hiszen naponta tudják gondozni a mamát, besegíteni, amibe kell.
Két lánya, négy unokája és egy dédunokája van, de azt is elárulta, hogy nem sokára születik a második.
Nyugdíjas éveiben eleinte tésztákat gyúrt, és járt a kézimunkaszakkörbe is, ahol pl. angyalkákat is horgolt. Ma már inkább csak pihenget, de saját magát ellátja, maga körül mindent rendbe tesz. Szereti hallgatni a Református Nagytemplom online mise közvetítéseit, mert ma már nem tud eljárni a templomba.
Úgy tartja, hogy a hosszú élet legfontosabb feltétele az egészség. Ő ezt már fiatal korában, „tanyán éléssel megalapozta”, kialakultak génjei, de még azért ma is odafigyel mindenre. Emellett kell még a nyugodtság, a szeretet és a béke.
Úgy tűnik a nagy családban ezeket meg is kapja…
Boldog születésnapot, és további jó egészséget kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?