Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szépkorú köszöntése – vidám hangulatban

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere május 20-án (születése napján) köszöntötte fel a 90 éves Gut Jánosnét (Füsti Katalint).
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, léggömb és belső tér
A ma 90 éves hölgy Szentesen született, itt járt óvodába, iskolába (egy rövid ideig Eperjesen is), szülővárosában könyvelői végzettséget szerzett, majd sokáig a MÁV-nál dogozott, a jegyvizsgálók ellenőreként.
Férjével 1957-ben kötött házasságot, akivel (annak haláláig – 2008.) boldog éveket töltöttek el együtt. Egy leány gyermekük született, és egy unokájuk van.
Nyugdíjas éveinek első szakaszában őstermelőként dolgozott, főként káposztát, uborkát termesztett és adott el. Termékei feldolgozásából város-szerte híres, saját recept alapján készült savanyúságot állított elő: vegyes vágott savanyú, csalamádé, káposztával töltött paprika (’Gut-féle savanyúság’). A házi feldolgozójában ma is őrzi még a gépeit, melyet az egyéni vállalkozóként dolgozó férje készített el.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, sütemény és belső tér
A ma is fiatalos, tettre kész asszony maga főz, ellátásában két „pót” lánya segíti: Számel Éva és a II. Idősek Otthonának nővére, Marcsi. Vidám hangulatban él, Tv-t néz, olvas, elvégzi a ház körüli teendők nagy részét.
A jövőről kérdezve azt válaszolta: „szeretném magam továbbra is ellátni, megőrizni tisztánlátásomat, és a legfontosabb: jöjjenek haza (Németországból) lányomék, mert akkor lesz igazi születésnapom”.
Jó egészséget kívánunk!
Váljék valóra minden kérése!

Vélemény, hozzászólás?