Kiemelt hírek Szentes

Szépkorú ’malmászt” köszöntöttek

Nagy Iván Zoltánt, 90. születésnapján köszöntötte Szirbik Imre polgármester. Már hat éve a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban lakik az ünnepelt, a város vezetője május 13-án látogatta meg, és adta át a miniszterelnök köszöntő emléklapját. (Az emléklapot végül lánya vette át.)

Nagy Iván Zoltán Novi Pazarban (Szerbia) született, az ötvenes évek elején került Magyarországra, elvégezte a Malomipari Technikumot, és az akkori Élgép-nél (Élelmiszeripari Gépgyár és Szerelő Vállalat) dolgozva sok-sok malom felépítésében vállalt tevékeny szerepet. Ennek során járt (esetenként, ott hosszú időt eltöltve) több európai- és ázsiai országban is.

Egy kiadványban foglalta össze a XX. századi Nagy malmász dinasztia történetét.

Részt vett a II. Világháborúban, és még plusz 47 hónapig volt hadifogságban. Ennek „következtében” később elvállalta a szentesi Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége vezetését, és sokat tett a tagságuk életkörülményeinek javítása érdekében.

Közéleti munkája során mindig azt hangsúlyozta: „tiszteljük bajtársaink hősi tetteit, adjuk át gyermekeinknek a hősök tiszteletét, háládattal és cserébe”.

Két gyermeke, két unokája és két dédunokája is felköszöntötte Zoltán bácsit.

Vélemény, hozzászólás?