Hírek Szentes

Szeptember utolsó vasárnapja: a Biblia Napja

Szentesen harmadik alkalommal emlékeztünk Szentírás ünnepére szeptember 24-én (vasárnap) délután a társegyházakkal közösen, a Horváth Mihály szobor mellett. Közel ötvenen vállalkoztak a felolvasásra és a közönségünk száma is folyamatosan gyarapodott.

“Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik” Mt4,4

A mai ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy a gondjait Isten elé vigye, és Tőle kérjen segítséget azok megoldásához. Ugyanis a Bibliában minden kérdésünkre választ kapunk, abban minden le van írva. Még az is: “Nincs Isten. – mondotta a balga”.

Isten Igéje közösséget hoz létre, hordozza a Lélek ígéretét, megment és meggyógyít, hitet ad és megtérít, elvezet az örök életre, hitet ad és megtérít – természetesen csak akkor, ha megfogadjuk és be is tarjuk a tanácsait. Azok szerint cselekszünk szeretettel.

Tanulság, amit a nap folyamán leszűrtünk: olvasni az Isten Igét, tanulmányoznom kell és hinni a Szentírásnak. Ha szívem vágyódik az igazság után, akkor imádkozom, Isten Igéjét megtanulom, megélem Isten Igéjét, és ebből fakad, hogy hirdetem: Jézus az út, az igazság és az élet.

Köszönjük a felolvasóknak, kísérőknek a részvételt, a tanárok hitoktatók munkáját. Köszönöm a szervezést és ennek a napnak a lebonyolítását mindenkinek, aki benne részt vett.

Köszönet a támogatóknak: Ifjúsági és Művelődési Ház, a Szent Erzsébet Általános Iskola, Szuper Infó, Szentesi Gyors segítő hozzáállását és támogatását.

Zsadányi József plébános /védnök/

Vélemény, hozzászólás?