Kiemelt hírek Szentes

Szeretetet és közösségteremtést sugárzó festmények a könyvtárban

Egy szentesi festő ecsetvonásai – címmel, január 31-én nyílt meg Licsicsányi Rózsa festménykiállítása és könyvbemutatója a Szentes Városi Könyvtárban. A megjelenteket Sallainé Gresó Klára, a könyvtár igazgatónője köszöntötte.

A festményekről, és az azokat tartalmazó könyvről Kálmánné Szabó Erzsébet, a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola, a Művészetek Háza igazgatónője beszélt.

„Az alkotó utóbbi években meghatározó kompozíciós elve az üde, természetközeli létezés, a környező világunk átfogó racionális befogadása – kolorista hatásokkal. Ez a felfogás és témaválasztás emlékeztet Koszta József művészi attitűdjére.

… E rokonítható vonások mellett karakteres, egyéni jelek és stílus hitelesíti Licsicsányi Rózsa itt látható alkotásait. Ezek közül az egyik remeklés a „Tanya pipacsokkal”, de e sorban méltó helye van az „Aratás” és a „Kukorica” című festményeknek is.

…A kiállítás apropóját az „Egy szentesi festő ecsetvonásai – válogatás Licsicsányi Rózsa olajfestményeiből” című album közelmúltbeli megjelenése adta, amely bepillantást ad e gazdag, egyre inkább kiteljesedő alkotói életútba…”

(A könyvet a Szentes Városi Könyvtárban lehet megvásárolni – 3500.- Ft-os áron.)

A megnyitót így fejezte be az igazgatónő:
„…Gyakran hallhatjuk, hogy az az alkotás, amely nem szívből jön, sikertelenségre van ítélve. Szerencsére ma olyan művészről szólunk, akinek alkotásairól nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy azok a szeretet megnyilvánulásai, pozitív üzenetük közösségszervező erő. ..”

A megnyitón közreműködött Vass Pál orgonán.

A tárlat február 21-ig tekinthető meg a Könyvtár nyitvatartási idejében.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3495789740492158

Vélemény, hozzászólás?